DISKOGRAFI

CD – ALBUMS:

Jan Lippert Hard Company:
“Hard Jazz” (Gateway, 2018)
Hør på Spotify

Jan Lippert/Henrik West: ‘Nocturne’ (Calibrated, 2015) 
Hør på spotify

Jan Lippert Ensemble: ’Playing’ (Calibrated, 2006) 
Hør på iTunes

Jan Lippert Ensemble: “Play Attention” (Cope Records, 2004)
 Hør på iTunes

Jan Lippert Hard Company: “Imprints” feat. Michael Brecker (Storyville, 1999) 
Hør på iTunes

Jan Lippert Hard Company: “What’s Next?” (Right Tone, 1993) 
Hør på Discogs

Anmeldelser (uddrag fra diverse reviews):

“Musikken holder hele vejen igennem med sin grundige sammensmeltning af amerikansk farvet fusionsjazz og åbne klangflader med et mere cinematisk præg end tidligere…Hard Jazz er et sejt comeback fra en homogen fusionsgruppe, som fik lov til at vegetere lidt for længe i egen garage. Nu skal vi have dem ud på scenerne igen, og det kan kun gå for langsomt!”

(Brian Petro, Jazz Special, 2019)

“Selv om Hard Company står trygt og godt på skuldrene af en jazz-rock-tradition, så har deres bud på denne hybrid sin egen karakter og farve. Hard Company svinger, swinger, let mellem de to punkter, samtidig med, at der er toner af noget nordisk – eller måske ligefrem dansk – melankoli over dele af musikken. Hvorved fusionen får en særlig dobbeltkarakter, hvor jazz og rock, leg og tungsind, melodiøsitet og improvisorisk vildskab danser med hinanden og rækker ud mod både et inkarneret jazz- og rockpublikum – og dem, der sagtens kan sidde mellem begge stole uden at falde igennem”. 

(Capac, 2019)

Nocturne lader sig ikke sådan sætte på formel eller kategorisere. Den befinder sig i et krydsfelt mellem genrer med sin egenart og egensindighed og inviterer lytteren til intens lytten, måske ud på natten, hvor roen falder på. Det er en plade, der inviterer til fordybelse og nærmest meditativ hengivelse”. 

(Carsten Præst, musikblogger, 2015)

Playing er et gedigent album og helt igennem veludført, gennemarbejdet og komponeret af en erfaren mester, som efterhånden har et sikkert greb om sit materiale, sine soli og melodiske virkemidler. Albummet emmer af en prægnant alvor og særlig stiltiende erfaring. 

(Jakob Ø. Nielsen, Jazz Special, 2006)

Lippert has often been described as a crossover musician. That tag probably has more to do with the fact that a disc like this one sits comfortably in two categories, mainstream and modern, without giving over to the stereotypical excesses of either 

(E.J. Ianelli, Allaboutjazz, 2005)

Hvor forskellige de end er, så oplever jeg i en vis forstandLipperts holdning som beslægtet med Thelonious Monks. For også Lippert arbejder inden for traditionellerammer, som han formår at sætte et ukonventionelt præg på… og han gør det med en melodisk frodighed og sans for variation, der får hvert stykke til at fremstå som en lille perle.

(Boris Rabinowitsch, Politiken, 2004)

“Jan Lippert er en meget dygtig guitarist, og jeg kan blive næsten 80’er-nostalgisk af at høre ham og tænke på en perlerække af guitarister: Bill Frisell, John Scofield, Mike Stern, Pat Metheny…” 

(Celine Haastrup, DR-Jazz, 2004)

KORT MUSIKER-CV:

Jan Lippert er jazz/rock-guitarist og crossover-komponist med 6 anmelderroste soloalbums bag sig. Han har bl.a. indspillet med saxofon-giganten Michael Brecker på albummet ‘Imprint’ (Storyville). Har siden 1990’erne optrådt regelmæssigt på klubber så som Montmartre, Copenhagen Jazzhouse, Roskilde Festival (1993) samt Copenhagen Jazzfestival i flere år samt på mange andre klubber i DK. Har turneret internationalt i Skandinavien, Tyskland, Grækenland og Spanien.

” Jan Lippert er et fyrtårn på den danske jazz-rock scene..” (Radiojazz, 2019)

Referencer

Ydelser

Musik & science