STjerneby tårnby 2022

STjerneby tårnby 2022

Opgave: Med musikken og musikteknologien som omdrejningspunkt blev der sammen med 3. årgang på Korsvejens Skole stillet skarpt på FN’s verdensmål nr. 7 og 12 hhv. om energi og genbrug. Underemner var affalds-sortering og håndtering herunder madaffald ‘fra jord til bord’ frem til energiproces ift. biogas og gødning. Med musik dels som bærer af tekst-indhold om verdensmål og dels som analogi ift. musikalsk genbrug, sampling af lyd heri lydsynteser ud af fundet plastik, metaldimser og madaffald i skolegården. Det hele endte ud i to produktioner hhv. et elektronisk lydværk og en klimapop-sang.

Format: Læringsforløb

Status: Afviklet

Kunde: Korsvejens Skole

Samarbejdspartner: Statens Kunstfond / Huskunstnerordningen

Referencer

Ydelser

Musik & science

Anmeldelser

Nocturne lader sig ikke sådan sætte på formel eller kategorisere. Den befinder sig i et krydsfelt mellem genrer med sin egenart og egensindighed og inviterer lytteren til intens lytten, måske ud på natten, hvor roen falder på. Det er en plade, der inviterer til fordybelse og nærmest meditativ hengivelse”. 

(Carsten Præst, musikblogger, 2015)

“Musikken holder hele vejen igennem med sin grundige sammensmeltning af amerikansk farvet fusionsjazz og åbne klangflader med et mere cinematisk præg end tidligere…Hard Jazz er et sejt comeback fra en homogen fusionsgruppe, som fik lov til at vegetere lidt for længe i egen garage. Nu skal vi have dem ud på scenerne igen, og det kan kun gå for langsomt!”

(Brian Petro, Jazz Special, 2019)

“Jan Lippert er en meget dygtig guitarist, og jeg kan blive næsten 80’er-nostalgisk af at høre ham og tænke på en perlerække af guitarister: Bill Frisell, John Scofield, Mike Stern, Pat Metheny…” 

(Celine Haastrup, DR-Jazz, 2004)